Indien U op deze weblog informatie en/of foto's tegenkomt over / van Uzelf, en U vindt dit niet wenselijk in verband met Uw privacy,
geeft dit dan aan ons door en wij verwijderen het direct.

zondag 5 maart 2017

In Memoriam Ozzy....

Notus-Me Aquino Anakin 'Ozzy'
24-07-2005  -  05-03-2017
Vandaag heeft de familie Schröder afscheid moeten nemen van hun zeer geliefde maatje OZZY. En dat is geen makkelijke beslissing geweest.
Wij waren inmiddels al op de hoogte dat het niet meer zo goed ging met Oz, zijn lijf liet hem langzamerhand in de steek. Maar om dé beslissing te nemen..., moeilijk.
Vanmorgen werden we gebeld door een zeer verdrietige Jozé met de vraag wat nu wijsheid was in deze. Na ons gesprek leek ze wel doordrongen van het feit dat je altijd moet kiezen voor de hond, hoe pijnlijk en verdrietig het ook is, ook dat is immers "houden van". Een paar uur later kregen wij het bericht dat Ozzy rustig was ingeslapen.....

En met het afscheid van Ozzy nemen wij ook afscheid van ons A-nest. Hij was de laatste der Mohikanen, die met zijn 11 jaar en 7 maanden al zijn broertjes en zusjes heeft overleefd. Een leeftijd die je elke Leo zou toewensen....
Mijn gedachten gaan weer terug naar die dag, 24 juli 2005, waarop ons 1e nest werd geboren. Ons eerste EIGEN nest, en wat waren we trots op ZABRI en haar elftal. We werden daarmee wel gelijk voor de leeuwen gegooid, met zo'n groot nest, maar met de steun van Joop en Hillie (de fokkers van Zabri) hebben we het prima gered.


En wat hebben we genoten van dit nest. Misschien ook wel omdat we nog zo onbevangen waren (inmiddels weten we dat fokken ook zijn schaduwkanten heeft) maar alles werkte mee, zelfs het weer. Vanaf het moment dat de pups naar buiten mochten, hebben we ruim 4 weken schitterend weer gehad. Droog, zonnig en warm. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat waren de pups buiten. En niet alleen wij genoten met volle teugen, ook Erik (de baas van Papa Joep) kwam regelmatig even meegenieten.

Een aantal kinderen van Jan en Jozé gingen naar school in Hardenberg, en fietsten als het ware bij ons voor de deur langs. Na schooltijd werden we dan ook vaak bezocht door de broertjes met hun vriendjes. En dat was altijd weer feest. Met hun stoere honkbal-petjes op lagen ze tussen de pups, en hadden de grootste lol wanneer een pup er met een petje vandoor ging. Het waren stoere knapen die niet piepten wanneer er een paar vlijmscherpe pup-tandjes in oorlel of neus werden gezet.... En wat waren ze allemaal blij met de komst van Ozzy.


Ozzy heeft een geweldig leven gehad bij de familie Schröder, hij groeide helemaal op met de kinderen, was een gewaardeerd lid van de familie, en werd een zéér geliefd foto-model van dochter Amy. Hij zal dan ook gemist worden. Het verdriet is groot, de leegte enorm....

Wij wensen de familie héél veel sterkte toe, in de wetenschap dat zij de juiste beslissing hebben genomen voor hun vriend, hoe triest ook.
Wij willen hun bedanken voor alle liefde en zorg waarmee zij Ozzy hebben omringd.


2 opmerkingen:

Annemie zei

Heel veel sterkte fam. Schroder.
Het gemis zal groot zijn

Jenni zei

Gisteren kregen we een hele lieve reactie van Erik:

"O gossie, ik heb vandaag net alle puppy's zitten doornemen. Jullie zijn geweldige mensen wat betreft de pups. Om contact te houden en alles. Hele goede herinneringen aan Joep, vandaag nog over gehad. Het is nu minder, met de draken die ik nu heb, met het fokken. Bedankt voor het bericht en tijd om weer eens af te spreken 😘❤🐶"

Ik voel me trots....